Wednesday, February 29, 2012

Flowers in my garden

 Last sunday I did some gardening. The temperature was OK and is was really nice to see that there is a lot of new life...Old leaves away and you can see new green leaves growing to the light. It gives you hope: a garden full of colour and green.
this month I started a BOM: Flowers in my garden.
The first part shows you some flowers and some green: It is winter, but spring is coming
Zondag werkte ik in de tuin (lekker snoeien) en lag ik ook met mijn neus op de aarde om het nieuwe groen te ontdekken tussen de oude bladeren. Tulpen en narcissen doen hun best, maar ook het groen van akelei en lupine is veelbelovend....
Laat de lente maar komen.
De BOM Flowers in my garden is net begonnen en past helemaal in het tuinbeeld.
Bloemen in applicatie en patchwork. 10 maanden lang een nieuw patroon....met als einddoel een quilt van 140 x 180 cm. Gauw verder met het ontwerp, de bloemen roepen mij.

Veel quiltplezier,
Françoise


Thursday, February 23, 2012

Pam Kitty morning

It was a wonderful morning with 4 big boxes coming in.....
O yes, I had an idea about the fabrics inside....
but: finish your paperwork first......

 Because 69 bolds of fabric, very nice fabrics were hidden in those boxes.....
Blue and green, pink and red.....

And of course...yellow and whites.
So: Pam Kitty morning from Lakehouse arrived.
We have the whole collection....
And decided to do some pre-order first with a special offer!

Eindelijk is dan Lakehouse binnen. De hele Pam Kitty morning collectie zat in vier grote dozen. Heerlijk om uit te pakken....

In totaal zijn het 69 stoffen. Een rol heeft de grote plaatjes met de poezen. De andere 68 zijn stuk voor stuk schatjes. Je zou ze allemaal wel willen hebben. Dat kan natuurlijk.
Daarom staan ze nog even apart, zodat je een bestelling kunt plaatsen en we de hele collectie nog compleet hebben.

Er zijn twee mogelijkheden:
68 fat quarters (50 x 55 cm) voor € 268,- (in plaats van € 302,60)
of
68 fat eights (25 x 55 cm) voor € 138,- (in plaats van 153,-)
Deze aanbieding geldt t/m woensdag 29 februari. Daarna gaan we snijden zodat ze vanaf 3 maart gewoon op de plank in de winkel staan en ook los te koop zijn.....
Wil je graag bestellen? Stuur dan even een mailtje naar info@quilterij.nl en plaats je bestelling.
Uiteraard geldt: zolang de voorraad strekt! En natuurlijk sturen we het ook op....Als je dit in de e-mail aangeeft, dan krijg je daar de betaalgegevens.

Veel quiltplezier,
Françoise

ps. Liever 25 x 110 cm dan een fat quarter? dat kan ook, maar laat dit dan duidelijk weten!

Saturday, February 18, 2012

New magazines

Simply Vintage no.2 de Quiltmania
A very nice magazine again....
Als je het graag wilt hebben....er zijn nieuwe exemplaren onderweg naar de winkel. Je kunt er een reserveren of op laten sturen natuurlijk

And in the newest Homespun some nice projects.....Some with appliqué and just a bit like my rozettes...

En even een fotootje van de stand in Zwolle. Veel bezoekers, wat zijn er toch veel mensen die iets met handwerken doen....een paar huisjes genaaid gisteren, maar aan het einde van de lange werkdag, waren er toch wel wat te scheve muren waar het dak niet zo goed op vast zat....uithalen dan maar weer.
En vandaag kreeg ik een sms-je: ik weet nu hoeveel stukjes stof er in de huisjesquilt zitten.....dat wil je dus helemaal niet weten....Samen met al die stukjes van de rozetten....iets met 4 nullen.
Hoe gek zijn we eigenlijk en hoe leuk vinden we het? Zou een breister ook wel eens alle steken tellen?

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, February 13, 2012

Beton storten etc.

Elke dag kom ik langs de Zuid-Willemsvaart...waar schepen af en aan varen en door de sluis in het centrum van Den Bosch gaan. Als je met de fiets bent en een geïnteresseerde zoon hebt, dan zie je na een tijdje dat veel schepen er vaak komen...ze hebben zo hun vaste routes en bevoorraden bedrijven langs het water. Leuk om de namen te lezen van de schepen: zo heb je Marcel, Maurice, Res Nova, Vagebond en nog vele andere.
Marcel vervoert altijd materiaal voor de betonbouw, want hij legt aan bij de betonmaker langs het water. Daar zien we het lossen....Marcel lag al twee weken stil bij de betonmaker....ijs in het water en er werd geen beton gemaakt. De sneeuw bleef liggen op de bergen met zand en kiezels....maar vanmorgen was er weer actie....er werd beton gemaakt, later zag ik een betonwagen rijden en werd er weer beton gestort bij appartementen in aanbouw....

Dus: het vorstverlet is echt voorbij.....geen smoesjes meer....er moet echt even gebouwd worden...woensdag is er weer huisjes-bee en ik loop 12 dagen achter....(ja dat is dus van voor de sneeuw...). Ik heb geen foto's om te laten zien, maar wel een leuk weblog.....In Holland staat een huis, als ik naar deze huisjes en de fotografie kijk, word ik echt blij!

Wellicht tot woensdag bij de Huisjes-bee! Het geeft inspiratie en helpt bij achterstand in de bouw!

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, February 8, 2012

Hoeveel stukjes?

De rozetjes zijn echt mijn beursproject geworden. Nu alle rozetjes klaar zijn (alle puntjes gestikt en geregen op de ondergrond) is het tijd om het patroon te maken en eens te tellen hoeveel stof je nodig hebt. Zelf heb ik veel resten gebruikt, maar ook een grote bossche rol die al tijden in de kast lag en inmiddels dus ook, zomaar vanzelf, een restant is geworden!
En voor een patroon ga je dan stukjes tellen. De ondergrond was snel klaar: totaal 3 meter....
Maar hoeveel van die puntjes zitten er al in die rozetjes? Dat zijn er 1072. En nu wil ik ook nog smalle randjes maken met stukjes van hetzelfde formaat....dit zijn nog eens 868 stukjes. Samen dus 1940 stukjes.
En de hoeveelheid zigzagband? Als ik de grote rozetten, die nog gaan komen....er bij tel: 17 meter.
Gauw aan de slag, want er moet nog veel geappliqueerd worden, met de hand.
En o ja, er bestaan ook nog huisjes.....al een week met vorstverlet! Tijd om ook hier eens wat bouwmateriaal voor bij elkaar te leggen.....

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, February 6, 2012

Het leven na Vijfhuizen

Door alle sneeuw van vrijdag en de toestand op de weg en rails in de dagen er na....was het rustig in Vijfhuizen. Gelukkig heb ik altijd een naaimachine en lapjes onder handbereik. Alle puntjes van de rozetten zitten nu aan elkaar en ik ben begonnen met hand appliqueren. Er kunnen rozetten aan elkaar gezet worden. Joepie!
Jammer dat velen de reis niet hebben ondernomen, maar ik snap ook wel dat schaatsen en genieten van de mooie plaatjes buiten ook belangrijk is.....
Helaas was er tijdens het autorijden weinig tijd om te genieten van al  het moois....aandacht bij de weg was vereist.....
Mmmm, maar het zonnetje dat hier nu naar binnen schijnt is heerlijk: een ochtenddutje op de bank in de zon (achter glas natuurlijk) is overheerlijk. Even een beetje weekend gevoel.

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, February 3, 2012

Vijfhuizen dag 1

Vanmorgen in alle vroegte reed ik naar Vijfhuizen: schone weg, met op de radio weeralarm code oranje....dat belooft niet veel goeds....
In de hal was het met vlagen warm en koud....lang leve heel veel laagjes en warme koffie! 's middags werden extra blowers aangevoerd, zodat het morgen warmer zal zijn. Om vijf uur eerst de auto uitgraven en toen naar Den Haag waar moeders wacht met de stamppot zuurkool. Ze moest lang wachten, want zonder files een rit van drie kwartier....heb ik er 2 1/2 uur over gedaan....Wat smaakte de stamppot goed daarna!

O ja....en natuurlijk zijn er veel lapjes en interessante quilts om te zien!

Veel quiltplezier,
Françoise

Thursday, February 2, 2012

patchwork en quiltdagen Vijfhuizen

Vrijdag t/m zondag zijn de patchwork en quiltdagen in Vijfhuizen (Haarlemmermeer). Ik hoop jullie daar te zien!

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, February 1, 2012

Gifts and joy

Last weekend I was with Maaike at her home in Diever. There is a very nice shop in town and I had to buy something: it was a nice box from Pip.....and some postcards. It is nice to buy yourself a present, but it is also nice to be surprised by customers. Last week I got a nice little bag from Shaghai...and today a little tin. I feel rich.
The first plate in my Pip box was this one....isn't it beautiful?

I thought the second one would be the same and I didn't look in the shop.....I was really surprised that the second one was different....

And also nice to use at breakfast! Not only on Valentine's day, but a lot of days.

All this presents together could give you inspiration for a quilt!

Cadeautjes zijn heerlijk om voor jezelf te kopen, maar ook heerlijk om te krijgen. Kleine cadeautjes samen op de foto geven weer inspiratie voor het werken met lapjes!

Veel quiltplezier,
Françoise